Gin

September 2019: Gin & Mjødurt

September 2019: Gin & Mjødurt

Ideen til denne gin opstod i det nordligste Canada i 2019, hvor jeg i foråret var på ekspedition på Ellesmere Island. Her under midnatssolen i det iskolde øde gik tankerne ofte mod det danske forårs potpourri af dufte.

Min yndlingsfarve har altid været gul, og jeg tænkte på, om det smukke forårsdække af mælkebøtter kunne gavne smagsnoterne i den første Klan edition, som skulle være en gin. Jeg ved af erfaring, at den kan bruges i en dejlig sødlig snaps, og jeg fik derfor via satellittelefonen dem derhjemme sat i gang med at plukke mælkebøtteblomster. Men ak – det var en postgang for sent, de var omtrent afblomstret.

Hjemme igen efter godt et par måneders arktisk ekspedition nød jeg sommerens hjemlige dufte, og tanken var fortsat at indarbejde blomstersødme i min Klan-gin. Og under indsamlingen af blomster fra hunderoser og tidsler stødte jeg i krattet på en dufteksplosion. Det var mjødurt, som i fordums tid har været brugt som smagsgiver i mjød.

Jeg plukkede lidt og lavede et første destillat – og sikke en formidabel effekt. Blot en lille smule mjødurt i ”gryden” gav utrolig kraftig smag.

Mjødurt sammen med både tidsel- og hunderoseblomster, traditionelle urter – og naturligvis enebær – gav et spændende mix i gin-kedlen. Og efter flere prøvedestillationer på den lille kobberkedel i brænderiet fandt jeg frem til en gin, hvor de mange aromaer har fået hver deres afbalancerede plads på smagspaletten.

Personligt holder jeg meget af gin med kant, og jeg fokuserer derfor ofte på at lade urter af utraditionel karakter spille med i det mere traditionelle gin-univers. Derfor har jeg med denne Klan-gin nysgerrigt udfordret den klassiske London Dry Gin med botanicals, der skiller den
ud fra mængden.

Anders Bilgram, destillatør

Nordisk Klan

Kun kr. 387,- inkl. fragt pr. kvartal

Nordisk Klan er Nordisk Brænderis egen ”familie” for dig, som er interesseret i premium spiritus produceret i Limited Editions. 

Kender du en nysgerrig, eventyrlysten livsnyder, som værdsætter en god fortælling og en unik oplevelse i håndlavede specialprodukter?

Læs mere Bliv medlem her