Om Nordisk Brænderi
På ejendommen ved istidsslugten Hødal i ly for den vilde blæst driver stifteren Anders Bilgram mikrodestilleriet Nordisk Brænderi. Omkranset af dybe dale og rislende åer, det utæmmede Vesterhav, bølgende kornmarker og grønne skove finder man på samme tid både vildskab og ro, og på dette enestående sted har kærligheden til Nordens natur og eventyr skabt håndlavet premium spiritus.
Oprindeligt startede det gode håndværk med produktion af eksklusive og unikke brændevine og snapse på nordiske frugter, bær, urter mm.
Brændevinene og snapsene er stadigvæk en fast bestanddel af dagligdagen på brænderiet, men Nordisk Brænderi producerer i stigende grad gin, rom og whisky til både hjemme- og eksportmarkedet.
Fælles for produkterne er, at kun de bedste råvarer bruges, som udvælges, sorteres og bearbejdes manuelt gennem hele produktionsprocessen for at sikre den bedste smagsoplevelse for kunden. Produkterne er stærkt inspireret af eventyr og nordisk natur. Desuden fortyndes de med det gode, lokale vand fra brænderiets egen vandboring.
Anders er ingeniør, medlem af Eventyrernes Klub og har en baggrund som eventyrer og ekspeditionsleder i Arktis på Polar Passagen 2000.
Og det var netop i den bidende arktiske kulde, at idéen til Nordisk Brænderi opstod.
Utallige besøg hos hjertelige mennesker langs Ishavets kyster, hvor der blev produceret ”junglebrew” eller vodka på flere ulovlige hjemmedestillerier, har givet tankerne et skub i retning af realiseringen af den frysendes drøm.
Med klaprende tænder har Anders lunet sig ved tankerne om den fineste premium spiritus drukket af sin kones mundblæste glas fra hendes glaspusteri.
Destillationsprocessen foregår på håndlavede Müller kobber-destillationsapparater fra Schwarzwald i Tyskland. Bernd Müller, som er mesteren bag disse fremragende Aroma destillationsapparater, er tredje generation i firmaet.
Destillationskedlerne er udstyret med en Aroma purifier, som er designet til at udtrække smagen af mæsken – dvs. det, der destilleres på. Dette giver en unik og intens smagsoplevelse i produkterne.
Nyd variationerne og den autentiske oplevelse det er at sidde med et glas enestående spiritus.
Oprindeligt startede det gode håndværk med produktion af eksklusive og unikke brændevine og snapse på nordiske frugter, bær, urter mm.
Brændevinene og snapsene er stadigvæk en fast bestanddel af dagligdagen på brænderiet, men Nordisk Brænderi producerer i stigende grad gin, rom og whisky til både hjemme- og eksportmarkedet.
Fælles for produkterne er, at kun de bedste råvarer bruges, som udvælges, sorteres og bearbejdes manuelt gennem hele produktionsprocessen for at sikre den bedste smagsoplevelse for kunden. Produkterne er stærkt inspireret af eventyr og nordisk natur. Desuden fortyndes de med det gode, lokale vand fra brænderiets egen vandboring.
Anders er ingeniør, medlem af Eventyrernes Klub og har en baggrund som eventyrer og ekspeditionsleder i Arktis på Polar Passagen 2000.
Og det var netop i den bidende arktiske kulde, at idéen til Nordisk Brænderi opstod.
Utallige besøg hos hjertelige mennesker langs Ishavets kyster, hvor der blev produceret ”junglebrew” eller vodka på flere ulovlige hjemmedestillerier, har givet tankerne et skub i retning af realiseringen af den frysendes drøm.
Med klaprende tænder har Anders lunet sig ved tankerne om den fineste premium spiritus drukket af sin kones mundblæste glas fra hendes glaspusteri.
Destillationsprocessen foregår på håndlavede Müller kobber-destillationsapparater fra Schwarzwald i Tyskland. Bernd Müller, som er mesteren bag disse fremragende Aroma destillationsapparater, er tredje generation i firmaet.
Destillationskedlerne er udstyret med en Aroma purifier, som er designet til at udtrække smagen af mæsken – dvs. det, der destilleres på. Dette giver en unik og intens smagsoplevelse i produkterne.
Nyd variationerne og den autentiske oplevelse det er at sidde med et glas enestående spiritus.