Rom

Maj 2022: Brombær-Rom Likør

Maj 2022: Brombær-Rom Likør

Tre efterår i træk har destilleriets gode ven Sanne Briand håndplukket de lækreste brombær til os. De er indsamlet i Thy, nærmere bestemt ved Malle Strand, helt nede ved Limfjorden. Her har Sanne ihærdigt trodset brombærbuskenes solide og talrige, spidse torne for at høste de mørke bær, som efter længere tids lagring på alkohol er blevet blandet med rom og rørsukker til denne helt enestående Brombær-Rom Likør.

Rommen er vores seneste Wanderum, edition Sherpa, hvor
vi med inspiration fra Indisk Himalaya og i samarbejde med Desmond Nazareth fra DesmondJi i den indiske region Andhra Pradesh har udviklet en helt unik rom baseret på sukkerrørsjuice. I taknemmelighed for og i anerkendelse af sherpaernes enorme arbejde med at servicere utallige ekspeditioner i Himalaya
har min Wanderum-makker, Morten Kirckhoff og jeg, døbt rommen ”Sherpa”. 

Desmond stillede i foråret 2018 sin kapacitet og sit destilleri til rådighed for Wanderum og ved mine to besøg hos ham dengang, lykkedes det over al forventning at igangsætte destillation af vores egen rom baseret på indiske sukkerrør. Desmond producerer også DesmondJi Rum, men det var vigtigt for både Morten og mig, at Sherpa-rommen ikke var identisk med DesmondJi Rum, og derfor blev den produceret efter min opskrift.

Den destillerede rom har efterfølgende lagret på tidligere PX Sherry-fade samt mindre fade af amerikansk eg, dvs. på 16, 40 og 200 liters fade, i Nordisk Brænderis lagerbygning, og det første batch Sherpa Rum er netop tappet og på vej ud i handelen. Det er en frisk rom, som med sine tydelige smagsnoter af fermenteret sukkerrørssaft elegant supplerer smagen af brombær fra Thy i din Brombær-Rom Likør.

Brombær er naturligvis en typisk efterårsfornøjelse, men til gengæld kan man nyde blomsterne om sommeren, særligt i juni og juli, hvor de forførende pryder mangt et krat med deres smukke, hvide og lyserøde farver. Skønt ser det ud, og blomsterne sladrer om den senere høst, så man i god tid kan planlægge sin jagt på de smagfulde bær. Hvis man altså har Sannes mod til at binde an med den stikkende busk, der fra naturens hånd er så velforberedt som nogen på at holde på sine skatte.

Det er denne frugtige blanding af danske brombær og indisk rom, som du her får mulighed for at smage som en likør, der får englene til at synge. Den kan naturligvis nydes rent, men den kan også blandes til den cocktail, som du fifinder på bagsiden af dette kort. Rigtig god fornøjelse og SKÅL herfra.

Anders Bilgram, Destillatør

Nordisk Klan

Kun kr. 387,- inkl. fragt pr. kvartal

Nordisk Klan er Nordisk Brænderis egen ”familie” for dig, som er interesseret i premium spiritus produceret i Limited Editions. 

Kender du en nysgerrig, eventyrlysten livsnyder, som værdsætter en god fortælling og en unik oplevelse i håndlavede specialprodukter?

Læs mere Bliv medlem her