Gin

December 2022: Buzzing Bee Gin

Buzzing Bee gin - Nordisk Klan

Vi kender den jo alt for godt – historien om bien og blomsten. Det lille, smukke eventyr, hvor formering og fornøjelse smelter sammen, som det sig hør og bør. Det er »the meaning of life«, hvor nydelse og anstrengelse forenes og endda bliver resultatorienteret.

 

 Således kan man den ganske sommer følge biernes intense og ihærdige indsamling af blomsternes læk- kerier, nektar, som de grådigt samler til huse. Bi-boet fyldes med sødlig honning, og når en bamse eller et menneske går på vovelig jagt, kan et heldigt ran give husholdningen et betragteligt tilskud af søde sager, hvis karakter afspejler biernes arbejdsplads.

 

I denne din Buzzing Bee Gin har jeg været i konkurrence med bierne, og jeg har plukket en hel del blomster for næsen af de kære små. Det er en sommerlig signatur på en gin, som med sine flflorale duft- og smagsnoter af nektar fra lyng, mjødurt, hybenrose, tidsel, røllike og hyld giver dig grundlaget for en forfriskende gin-tonic på en varm sensommerdag.

Buzzing Bee Gin er en Destilleret gin, hvor enebær og buketten af sødlige blomster får et aromatisk og friskt modspil af Almindelig syre og Gederams samt dybde af lynghonning, der opløst i skoldhedt vand er benyttet som aromatilsætning.

Ginnen er destilleret på vores 220 liters kobber pot still efter udblødning af urterne i 48 timer i 96 % ethanol. Når man producerer gin, skal man benytte helt neutral alkohol – dvs. fifinsprit – i henhold til gældende EU-regulativer, og til Buzzing Bee Gin har vi benyttet en flfløjlsblød hvede-ethanol, som ikke i sig selv giver smag til produktet. Det giver så enebær, blomster, urter og lynghonning plads til udfoldelse i en gin, hvor nordiske botanicals er temaet.

Dermed bliver min serie af Nordisk Gin udvidet fra fifire til fem editions, idet Buzzing Bee Gin imidlertid er forbeholdt Klan-medlemmer

SKÅL!

Anders Bilgram, Destillatør

 

Nordisk Klan

Kun kr. 387,- inkl. fragt pr. kvartal

Nordisk Klan er Nordisk Brænderis egen ”familie” for dig, som er interesseret i premium spiritus produceret i Limited Editions. 

Kender du en nysgerrig, eventyrlysten livsnyder, som værdsætter en god fortælling og en unik oplevelse i håndlavede specialprodukter?

Læs mere Bliv medlem her