Ingredienser:
- 1 flaske gin
- 1 flaske tonicvand
- 1 flaske rødvin (helst en robust rødvin)
- 1 dl sukker
- Saft og skal fra en usprøjtet citron
- 1 kanelstang
- 5-6 hele nelliker
- 3-4 kardemommekapsler
- En stjerneanis
- Frisk rosmarin til pynt
- Isterninger
Fremgangsmåde:
- Opvarm rødvinen i en gryde ved lav varme. Undgå at koge vinen, da det kan påvirke smagen negativt.
- Tilsæt sukker, citronsaft, citronskal, kanelstang, nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til rødvinen. Rør forsigtigt og lad det simre ved lav varme i ca. 15-20 minutter for at lade krydderierne infundere i væsken.
- Fjern gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af.
- Når blandingen er kølet af, tilsæt gin og tonicvand. Rør forsigtigt for at kombinere ingredienserne.
- Opvarm gløggen igen, indtil den er varm (men ikke kogende). Smag til og juster sødme og krydderier efter behov.
- Server Gin og Tonic Gløggen i varme glas. Tilsæt isterninger og pynt med frisk rosmarin.
Husk at tilpasse opskriften efter dine præferencer og smag. Glædelig gløggsæson!