Cocktail

Aperol Grapefruit Sour – en sprød cocktail med bid

Aperol Grapefruit Sour – en sprød cocktail med bid

Der er noget helt særligt ved Aperol – den karakteristiske bitterhed, den varme orange farve og selvfølgelig følelsen af sommer. Men har du prøvet den i en sour-udgave? Aperol Grapefruit Sour er en moderne og lidt dristig cocktail, der kombinerer Aperol med frisk grapefrugt og citron – toppet med silkeblødt skum fra æggehvide. Resultatet? En uimodståelig balance mellem syre, sødme og bitterhed.

En cocktail med rødder i Italien – og et twist af citrus

Aperol blev skabt i 1919 i Padova, og de fleste kender den fra Aperol Spritz. Men i denne version får den selskab af syrlig grapefrugtjuice og et skud citron, som giver den klassiske bitterhed en forfriskende kant. Det er ikke bare en festlig drink – det er en cocktail med karakter.

Hvornår er den bedst?

Perfekt som aperitif inden middagen, til cocktails i solen eller som en farverig velkomstdrink til sommerens fester.

Opskrift på Aperol Grapefruit Sour

Du skal bruge:

  • 3 cl Aperol

  • Sirius Gin

  • 4 cl friskpresset grapefrugtjuice

  • 2 cl citronsaft

  • 2 cl sukkersirup

  • 1 æggehvide (eller aquafaba som vegansk alternativ)

  • Isterninger

Sådan gør du:

  1. Shake alle ingredienser uden is (dry shake) for at skabe skum.

  2. Tilsæt derefter is og ryst igen (wet shake).

  3. Si over i et coupeglas eller lavt glas uden is.

  4. Pynt med en skive grapefrugt eller lidt appelsinskal.

En cocktail med både udseende og smag – Aperol Grapefruit Sour er en sikker samtalestarter.

 

Læs næste

Sådan vælger du den rette gin til din smag
Rhubarb Collins – sommer på glas